Vackra läppar

images

Läpparna sticker alltid ut. De är oskyddade både från kyla och värme. Huden på läpparna är mycket ömtålig och känslig. För att läpparna inte skall spricka och inte bli väderbitna behöver de därför särskild vård.

Torra, spruckna läppar

För att undvika torra och spruckna läppar rekommenderar vi att skrubba läpparna med ansiktspeeling och massera därefter mjukt med fuktig tandborste eller med frottéhandduk.  Efter massage applicera olja eller balsam på läpparna.  Morotsolja, Jojobaolja från Rosenserien, Cuti-lips balm från Leington. Denna passar utmärkt som näring. Behandlingen passar bra till kvällen.

torra läppar

 

Vårdande läppar – skydda läpparna från solen

På dagtid använd Rosenseriens läppcerat SPF15 eller Nannics läppcerat SPF15 för att skydda läpparna från skadliga solstrålar.
Rosenseriens Lip Balm skyddar dina läppar effektivt samt ger näring och mjukar upp utan att skapa smörjberoende. Innehåller karnaubavax som skyddar mot väder och vind och bevarar värme och fukt.

Läppcerat från Nannic med trippelbundna aminosyror ökar läpparnas volym, mattar ut rynkor och förstärker läpparnas kontur och har tre olika tonade färgnyanser: kall, varm och ofärgade.

Sprickor i mungiporna?

Du som har lätt att få sprickor i mungiporna betyder att du har har brist på vitamin B12. Till vård för läppar bör du berika din kost med gröna grönsaker och frukter, ägg, kött, fisk och mejeriprodukter.

Herpes i munnen?

För dig som ofta får herpes i munnen. Herpes i munnen orsakas av ett smittsamt virus och kan ge munsår. Tre av fem vuxna bär på viruset, men många vet inte om det eftersom det inte alltid ger symtom. Herpes finns i saliven och smittar främst genom pussar och kyssar.  Spirularin HS bekämpar herpes och har SPF15. Passar utmärkt för personer med herpes eller för dem som är mycket mottagliga och har lätt att smittas. Använd Spirularin HS som förebyggande medel.

Liknande inlägg